HomeProjecten wereldwijd
Projecten wereldwijd

Document

Harambee: Samen voor Afrika

Harambee richt zich op het stimuleren en promoten van onderwijs- en ontwikkelingsprojecten ten zuiden van de Sahara. De aanleiding om van start te gaan met Harambee is de heiligverklaring van Jozefmaria Escrivá in 2002.

Document

Pauselijke Universiteit van het Heilig Kruis

De universiteit vindt haar oorsprong in het verlangen van de heilige Jozefmaria om in Rome een universitair centrum in de kerkelijke wetenschappen op te richten ten dienste van de Kerk.

Document

Initiatieven in Nederland

De belangrijkste activiteit van het Opus Dei is het apostolaat van iedere gelovige van de prelatuur in de eigen omgeving: in familie- en vriendenkring, op het werk en in de sociale relaties. Daarnaast zetten sommige leden gemeenschappelijke initiatieven op.

Document

Met vereende krachten

Sociale projecten voorzien in behoeften die in een land of regio bestaan, zonder discriminatie wat betreft ras, godsdienst of sociale status.

Document

Nocedal: vorming voor ouders en kinderen

De 'Fundación Nocedal' in Santiago de Chile is een teken van hoop voor vele kinderen en ouders in La Pintana; een arm deel van de stad.

Document

TOT: Training van Trainers

Het TOT project -Training van Trainers- is ontstaan in 2003, voor vrouwen in Kenia die interesse hebben eigenares van een klein bedrijf te worden.

Document

Hulp aan vrouwelijke immigranten, Spanje

Anna Mestre leidt Adaia, een stichting in Catalonië die vrouwelijke immigranten helpt bij de integratie in hun nieuwe land door ze sociale en culturele vorming te bieden. Soms wordt ook voor voedsel, kleding en meubels gezorgd.

Document

Integrale vorming voor Filippijnsen

Een sociaal initiatief op het Filippijnse eiland Cebu is een scholingsprogramma voor in eerste instantie zestig moeders. Toen de opleidingen en cursussen al een jaar plaatsvonden, werd in juli 2006 officieel de ‘Cebu Megamoms Multipurpose Cooperative’ opgericht.

Document

Strathmore, in 1961 interraciale pionier

Toen Kenia in 1963 onafhankelijk werd, had het drie grote problemen: analfabetisme, armoede en ziekten. Reden voor de stichter van het Opus Dei om docenten naar Nairobi te sturen.

RSS