HomeGetuigenissen
Getuigenissen

Alles dankzij een simpel schriftje

Litouwen, 17-9-2013

Mijn naam is Dalia en ik kom uit Alytus, een stadje in Litouwen. Als tiener ontdekte ik wat God me jaren later duidelijk zou maken: de boodschap van de heilige Jozefmaria en de heiligheid midden in de wereld.

[Lees verder...]

Een nieuwe kijk op het leven

Mariam komt uit Irak en studeert farmacie in Leuven (België). Zij was erg getroffen toen ze een vriendin op een doordeweekse dag zich zag haasten om op tijd te komen voor de Mis. Zo ontdekte ze de betekenis van de Eucharistie en begon ze zich voor het christelijk leven te interesseren. Het geloof werd steeds belangrijker in haar leven en ze besloot de Eerste Communie en het Vormsel te ontvangen in studentenhuis Steenberg, een gemeenschappelijk apostolaatswerk van het Opus Dei in Leuven.

10-9-2013

Mariam komt uit Irak en studeert farmacie in Leuven (België). Zij was erg getroffen toen ze een vriendin op een doordeweekse dag zich zag haasten om op tijd te zijn voor de Mis. Zo ontdekte ze de betekenis van de Eucharistie en begon ze zich voor het christelijk leven te interesseren. Het geloof werd steeds belangrijker in haar leven en ze besloot de Eerste Communie en het Vormsel te ontvangen in studentenhuis Steenberg, een gemeenschappelijk apostolaatswerk van het Opus Dei in Leuven.

‘We zijn één familie’

Interview met Linda Peters

13-6-2013

Hoe heb je het Opus Dei leren kennen?
Via een medewerkster van het Opus Dei kwam mijn dochtertje terecht bij het toneelstuk ‘De kerststal van God’. Verder heb ik een film over de heilige Jozefmaria gezien en heb over hem gelezen. Zijn vriendelijke, goedmoedige uitstraling en zijn goede werken spraken mij erg aan.

[Lees verder...]

Voor ons is geloven als eten en drinken

Gesprek met Karin en Marco Hermanns

21-5-2013

De vriendjes en vriendinnetjes van de vijf kinderen van Karin en Marco zijn ongelovig, hun kinderen hebben het daar moeilijk mee. Hoe komt het dat jullie kinderen wel gelovig zijn?

[Lees verder...]

God vinden, als echtgenote, moeder en arts

Joanna Pestalozzi, moeder en arts, Zweden

1-5-2013

Ik was de oudste van zes kinderen. Wij groeiden op het eiland Gotland in Zweden, met slechts één katholieke kerk en 200 parochianen. Mijn ouders probeerden zich er altijd van te vergewissen dat we goed katholiek onderwijs kregen en dat we bevriend raakten met andere katholieken – iets wat niet meevalt als je beseft dat slechts 1 % van de Zweedse bevolking katholiek is.

[Lees verder...]

Spring maar achterop!

Tijdens de Wereldjongerendagen in Madrid nodigde radioverslaggever Teun-Jan Tabak jongeren uit voor een tochtje op de RKK-tandem. In deze aflevering spreekt hij met Teresa Graas over de biecht en haar roeping tot het Opus Dei. (audio, 5':40'')

Madrid, 30-8-2011

Tijdens de Wereldjongerendagen in Madrid nodigde radioverslaggever Teun-Jan Tabak jongeren uit voor een tochtje op de RKK-tandem. In deze aflevering spreekt hij met Teresa Graas over de biecht en haar roeping tot het Opus Dei. (audio, 5':40'')

[Lees verder...]

Ik heb besloten zelf ook meer te glimlachen

Roger Bissonnette, automonteur en buschauffeur, woont in Québec, Canada. Het onderricht van de heilige Jozefmaria heeft hem geleerd meer te glimlachen en zijn karakter bij te slijpen.

1-5-2011

Roger Bissonnette (Québec, Canada) is automonteur en buschauffeur van de schoolbus. Hij woont met zijn vrouw in Coteau-du-Lac. Ze hebben twee volwassen kinderen.

“Ik heb samenzijns met de heilige Jozefmaria op video gezien. Iets wat indruk op me heeft gemaakt is zijn blijde en aanstekelijke glimlach. Daarna heb ik mensen leren kennen met dezelfde echte glimlach. Ik besloot zelf ook meer te glimlachen, ondanks de tegenslagen die ik soms in mijn werk ondervond. Een vriend vroeg me wat ik toch deed om altijd een goed humeur te hebben. Ik wist niet wat ik hem moest antwoorden en ik heb hem gezegd dat ik dat van Jozefmaria Escrivá heb geleerd. Mijn vrouw zegt dat ik zachter ben geworden, dat ik een beetje van mijn scherpte heb verloren.

[Lees verder...]

Anneke Letschert

Office manager te Amsterdam en medewerkster van het Opus Dei

25-2-2011

Ik ben office manager en Amsterdamse in hart en nieren. Ik lees erg graag en volg het nieuws in de krant en op tv. Iedere zomer verdwijn ik naar Ibiza onder het mom mijn zusje en haar gezin te bezoeken.

[Lees verder...]